Trädgård,  Väder

Sommarglimtar hemma

Vilken otroligt fin inledning av sommaren det har varit!
Jag tycker att det är helt magiskt vackert med alla blommorna just nu, de ljusa juninätterna och därtill den här sköna värmen. Förutom lite allergi som stör det idylliska så njuter jag som en tok. Liksom suger i mig energi, livsglädje och d-vitaminer. En dag i här i veckan så gav jag upp mina sovförsök vid 5:30 på morgonen och cyklade till jobbet istället. Pigg som en lärka. Det är något annat än tunga decembermornar det…

IMG_9147
Jordgubbsplantorna står i full blom och måste vattnas dagligen. Det fina vädret nu under blomningen och det aldrig sinande ljuset bådar gott för en fin skörd längre fram i sommar. Fram tills dess är familjens utgifter för inköp av Svenska Jordgubbar, löjligt höga. Men säsongen är så kort och gubbarna så goda, att det här med att köpa jordgubbar blivit en lyx jag unnar oss om sommaren.

IMG_9145

Äppelträden har blommat klart nu men i drygt en vecka fick vi njuta av den vita prakten!IMG_9140

IMG_9142
Vårt hus ligger precis under inflygningen för plan som antingen ska till eller från Åre-Östersunds flygplats. Superintressant tycker den minsta killen. Själv tycker jag också att det är lite häftigt att titta på planen, men är också glad att det inte är mer flygtrafik än vad det är. Hade jag bott vid Bromma eller Arlanda hade jag nog varit rätt less.
IMG_9154
Humleholken som K gjort är nog tyvärr rätt obebodd. Men ändå fin tycker jag.
IMG_9155
En liten rabarberskörd som det blev kräm av. Nästa ska jag göra till saft istället!
IMG_9156
Smultronbacken står också i full blom

IMG_9157

IMG_9181
Längst ned på tomten står vårt fina staket som mestadels K slet med för 2 somrar sedan. Virket kommer från träd i skogarna hemma i Härjedalen och har sågats till i pappas sågverk. Känns fint i hjärtat att ha en bit av hemma hemma. Nu, två år senare har också grindstolparna blivit målade!
IMG_9177
Välkommen in

Jag hoppas ni alla har fått njuta sommaren hittills, även om många inte har gått på semester än. Kom bara ihåg att sommaren inte är synonym med semester utan en betydligt längre tid än så och den pågår just nu!

Så ut och njut!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *