Bra idéer,  Livet,  Väder

Kräftskivan 2015

Nu är det tradition!

För andra året i rad bjöd vi in till kräftskiva i Villa Saffran. Vädret var visserligen lite sämre än de senaste veckornas oavbrutna högsommar, men när förmiddagens regn hade avtagit, så kom solen fram och torkade upp verandan. Den värmde faktiskt så pass att vi kunde sitta utomhus hela kvällen!

IMG_6602

Jag älskar mixen av trevliga människor och satte mig taktiskt i mitten av långbordet för att försöka hänga med i alla diskussioner samtidigt. Gick väl sådär… Men det sas så mycket intressant på alla hörn av bordet. Barnens utveckling, träning och tävlingar, lite vattenkraft, inredning och tapeter, matlagning, kräftor, roliga anekdoter osv osv. Det är intressant att leva och mycket man kan avhandla under tiden.

IMG_6600

3-åringarna sprang runt i 180 knyck hela kvällen (det här är väl ett av få tillfällen som de satt någorlunda stilla) och vi andra fick väl mest gå och släcka lite bränder här och var under kvällens gång, men det är så det är med de små. Och det är riktigt hjärtevärmande att se hur kul de här två har tillsammans!

IMG_6615

Mat åt vi, sånger sjöngs och sen körde vi en liten tävling. Såklart. Det röda laget mot det svarta. Så många vinbär som möjligt på 4 minuter. Lag svart vann kampen, men priset fick båda lagen ta del av då vi raskt omvandlade bären till en smulpaj. Mums!

IMG_6617
1.3 kg på 4 minuter. Inte illa! Även det röda laget passerade 1 kg bär på 4 minuter. Ni får gärna komma tillbaka och hjälpa oss med bärångesten någon annan kväll också 😉 På en timme har vi ju plockat allt!
IMG_6618
Perfekt att aktivera gästerna så att det får röra på sig och skaka ner maten. Då blir det ju plats för efterrätt som man dessutom kan känna att man varit med och bidragit till!

IMG_6611
Till slut hade solen gått ned, barnen sov och vi kvarvarnade satt ute och snackade under stjärnhimlen. Mysigt värre! Tror också att vi spottade ett svagt Aurora Borealis som kronan på verket.

Tack alla för en heltrevlig kväll!

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *