Utmaningen

Målet i sikte

Ja, alltså… Det har ju inte gått 100 dagar än (men väl 23!) men nu har jag bestämt mig för vad som blir årets belöning efter avklarad utmaning!

Ifjol var min belöning till mig själv – ett armband med svarta träpärlor och ett ledkryss i silver som jag hade suktat efter en bra stund och som jag burit sååå många gånger sen dess. Verkligen en favorit! När jag tittar på det så blir jag riktigt stolt och tänker att det ligger en ytterst påtaglig prestation bakom.

Jag brukar föreställa mig allt godis, fika, läsk osv som jag äter under 100 dagar på ett bord. Bredvid står ett likadant bord, men där ligger det bara ett snyggt svart armband. Vilket skulle du ha valt? 
Jag kan liksom se hur jag självsäkert går fram till armbandet, sätter det runt handleden utan att ens ge så mycket som en blick åt frestande Sweet Mountain. Sen vänder jag ryggen mot sockerberget som aldrig fick komma in i mitt blodomlopp. Yes! Rätt så skön känsla ändå!

Sen tror jag att de flesta av oss måste lära oss vikten av att sukta efter något ett tag precis som när man var barn och fick skriva upp det på en önskelista eller spara till det i evigheters evighet. Fast de flesta egentligen bara skulle kunna gå och köpa det de vill ha (om man har råd!) så blir inte alls samma sak som när man har fått kämpa för det och verkligen ifrågasätta om det är något man vill ha. Impuls kan vara en lurig en…
Nu får jag jobba mentalt i över 3 månader för något jag vill ha.

Om det känns tungt att vara utan det överflödiga sockret vid något tillfälle så får jag hjälp av att fokusera på min förutbestämda belöning.

Nu är du säkert nyfiken och funderar på vad det kan vara för belöning den här gången.
Ok, målet för Utmaningen 2017 blir ett par Fjällrävenbyxor.
Praktiskt, användbart, snyggt och hållbart.
Såg en kille på stan med ett par otroligt snygga byxor och sen såg jag den lilla räven i emblemet och tänkte att sådana skulle jag gärna burit.

För att samla ihop till summan som krävs så för jag över 15 kr varje dag som jag klarar utan det söta till appen Dreams. Där kan man enkelt skapa en dröm som drar pengar från ett konto. Dreams är knutet till Ålandsbanken och ger dessutom 0.1 % i ränta. Inte mycket men alltid något. Efter 100 avklarade dagar har jag alltså sparat ihop 1500 kr.

Simple as that!
77 dagar kvar…

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *