Utmaningen

Första veckan – Check! 93 kvar…

Det har faktiskt gått över förväntan hittills.
Trots att jag var hemma hos mamma och pappa i söndagskväll. Där råkade ett stort fat med ischoklad stå framme mitt i köket. Riktigt så där superfrestande så att om man går förbi kanske det bara råkar slinka ned en liten en i farten, utan att man egentligen tänkte på det.
Men nu tänkte jag ju på det. Och duckade vackert undan.

Igår duckade jag inte lika mästerligt. Efter en lång dag som började med trångt morgonsim i Stockholm, koncentrerat arbete, lång resa hem, lek med saknade och älskade barn och sen kvällstävling med triathleterna på badhuset följt av relax och avslutningsvis en sen middag ute… Ja, då stod den där och stirrade på mig!

IMG_4823
Jag hade beställt någon form av citrondryck… Utan att tänka mig för. Trött som jag var så tänkte jag enbart på att jag skulle undvika alkohol och tänkte att citrondryck är ju gott. Men i samma sekund som jag satte mig ned vid bordet så kom jag på att NEJ. Det här skulle ju kanske kunna vara läsk!
Men vi kan kalla det för lemonad istället. Och som min kloka brittiska vän sa,
Socker kommer först som ingrediens nummer 3 på innehållsförteckningen, så då räknas det inte!

Vi säger väl så.

För min del är det viktigaste att hålla mig ifrån godis (choklad). Och där har det inte tummats något alls första veckan. Målmedvetet har jag tex undvikit att handla och att gå in i mataffärer. Jag har blundat för reklam och hållit mig ur skottlinjen. Men självklart gäller det fortfarande att fortsatt ducka för bullar, kakor, glass och läsk också!

Tar en dag i taget. Om ytterligare två veckor kanske jag kan slappna av lite mer?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *