Utmaningen

100 dagars a la 2017 – Here we go!

Gamla läsare känner igen det.

Men för ev nya läsare kan jag berätta att detta blir fjärde året som jag kör 100-dagarsutmaningen. 2 gånger tidigare har jag grejat det och en gång misslyckades jag.
Ifjol gick det bra.

Varför gör jag det?
Jag har känt mig så sockermätt efter helgerna (inkl en födelsedag) att jag haft ett behov av en tydlig sockerdetox. Men nu är födelsedagstårtan uppäten och det känns fräscht att under en dryg fjärdedel av året rena kroppen från en massa saker som den inte behöver men ändå får.
2017 har jag nästan längtat efter att Utmaningen ska börja!

Så vad är det som gäller då?
Under 100 dagar är målet att inte äta,
*GODIS (inkl. choklad)
*GLASS
*BULLAR eller KAKOR
*LÄSK eller SAFT

Undantag:
-Drickchoklad och Saft ute på äventyr är helt OK
-Frukt och bär är OK
-Ett glas juice någon gång emellanåt, men det har vi i princip aldrig hemma
-Eftersom 100-dagarsutmaningen inte handlar om att lägga om kosten utan enbart att ta bort onödiga tillägg som kroppen inte behöver, så är det ok att äta potatis, pasta och bröd som vanligt.
-Chips och popcorn. Tidigare har jag haft med dessa på min lista ovan av saker jag inte ska inmundiga men ifjol la jag dessa på OK-listan. De innehåller inte lika mycket socker och det kan vara klokt att tillåta något onyttigt. Dessutom är jag lågkonsument av dessa produkter. Minns inte ens om jag utnyttjade möjligheten ifjol så jag ser inte detta som något problem.

Kommer du sluta helt med godis sen?
Absolut inte. Detta handlar om att utmana mig själv att tidsbegränsat avstå från sånt som lockar men som inte gör gott för kroppen. Men choklad är alldeles för gott och livet för kort för att permanent avstå från något så delikat.

Så vad säger du?
Hänger du på?

Idag är kör jag dag 1!

3 Comments

 • Lina

  Sweet (no pun intended). Jag kör min egen variant av att dra ner på mitt egna grava godisberoende så skippar din 100-utmaning.

  Kul att du kommenterade på min blogg så att jag fick en anledning av att titta in här 🙂

  • Ann-Mari

   Haha!
   Alla varianter är bättre än inga varianter 😉
   Kul att se dig kommentera tillbaka här på Rotan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *