Uncategorized

Testa något nytt!

För den som missat det så har jag alltså införskaffat ett par skateskidor och lagt den klassiska åkningen på hyllan ett tag. Jag ångrar inte det, för även om det är lite svårt att få till skate-tekniken så här i början, så är det himla roligt och utmanande. Jag behövde en nytändning när det gäller längdskidor, då jag kände mest press att köra endast hårda pass under förra säsongen. Jag tappade mycket motivation och framför allt glädjen till att åka och att få vara ute, någonstans på vägen. Jag har länge sneglat åt skate-hållet och varit sugen på att ge det ett försök men först nu har jag liksom tagit steget fullt ut.

Första träningspasset fick jag panikkänsla och funderade vad i hela friden jag hade gett mig in på?!?!
Men jag var beredd på att få den känslan och fick lugnt och stilla intala mig själv att det inte kommer att vara enkelt från början. Det kommer att behövas tid och mycket envishet (något jag brukar ha gott om… envishet alltså). Nu, några pass senare går det mycket bättre, uthålligheten blir bättre och bättre även om tekniken är lurig. Så för tillfället är det mest bara roligt. Jag lär mig något nytt och jag längtar verkligen till att bara få ut och åka varje gång. Så som jag tycker att det ska kännas. Det måste inte vara full fart som gäller, jag blir trött ändå och jag prioriterar den glada känslan!
Så kändes det tidigare med klassisk teknik också, fram tills förra säsongen och så kommer det säkert att kännas igen någon gång i framtiden när jag är inne på klassisk åkning igen.

Jag tror att det är viktigt att försöka komma ur slentrianmässiga beteenden som kan vara depressiva eller rent av destruktiva. Att inse att endast jag själv har makten att ändra på situationen och sen också göra det. Det gäller naturligtvis inte bara skidåkning utan på så många andra plan i livet också.

För mig är det alltså skate och den ack så viktiga åkglädjen som gäller nu!

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *