Uncategorized

Safari – Afrika resan del 2

Efter snart 2 dygn med feber, hosta och snuva i sängen så känner jag mig äntligen lite piggare. Därför tycker jag att det har blivit dags för ett sedan länge utlovat inlägg. Nämligen del 2 av Afrikaresan – Safari!

För ev nytillkomna läsare så kan man läsa om del 1 – bestigningen av Kilimanjaro här, eller om man bara vill fräscha upp minnet lite.

Vi kapade en dag på nedstigningen av berget och fick på så sätt en bonusdag i staden Arusha där safarin skulle utgå ifrån. Här bodde vi på ett på ett trevligt hotell med en liten pool, alltså som gjort för att slappa lite efter bestigningen.

Mitt på dagen kunde vi inte ligga ute i solen. Bleka nordbor som vi är, väldigt nära ekvatorn. Då åt vi härlig lunch i skuggan och spelade monopol istället.

 

 

 

 

 

Däremot på eftermiddagen låg solen mycket lägre men  värmde ändå skönt. Det är sannerligen något speciellt med att inte känna att man har några måsten i världen, utan man kan ligga skönt i solen med en god bok och bara fyllas av den där genuina semesterkänslan…

Safarin varade i 3 fulla dagar och började dag 1 med transport från Arusha till Tarangire National Park. Parken är en av de mest elefanttäta (om inte den allra elefanttätaste) och det blev vi allt varse om! Inte minst när de gick omkring inne bland tälten/stugorna som vi bodde i. Vi hade visserligen blivit varnade innan.
Kom nu ihåg att se upp för de djuren!
De är vilda!

Men det kändes ju mest som något de sa för att de måste säga det…

Så var det alltså inte…

Den afrikanska elefanten går inte att tämja som den indiska. De gör helt enkelt som de vill så man tar gärna ut lite extra säkerhetsavstånd…

Skugga!

Slagen buffel…

Mot slutet av dagen sker masstransport i flock.

Den andra morgonen åkte vi ut vid soluppgången och för att spana lite när djuren är som mest aktiva innan det blir för varmt.

Döm om vår förvåning när vi passerar den slagna buffeln från igår och ser inte mindre än 10 lejon (!) på samma plats!
Vår guide hade sagt att vi hade tur om vi fick se ett enda lejon…

 

Hello Simba!
K var hela tiden beredd att kasta sig på gångjärnen för att snabbt få ned taket till jeepen…

Vår guide visade oss det här lilla ihåliga trädet som använts som gömställe av tjuvskyttar. tur att vi inte träffade på några sådana!
Däremot kanske du undrar varför vi har så mykcet kläder på oss (Iaf jag) ? Det var ju inte direkt kallt…
Men faktum var att det ofta kändes som om man blev biten i jeepen och efter att ha slagit ihjäl några misstänkta flygfän så konstaterade K att de var väldigt lika tsetse-flugor…
Något som vår guide kunde bekräfta.
På många sätt är den här miljön optimalt anpassad för mänskligt liv, men på många sätt känns den inte anpassad för oss.

Vi lämnade häftiga Tarangire National Park och begav oss till Lake National Park.

Även här såg vi några lejon som låg utslagana i skuggan, lite antilooper, babianer och 4 nyfikna giraffer.

Två busiga zebror.

Lunch i det fria med en utsikt som påminner om Whitsunday Islands i Australien fast det gick inte så bra att fånga med kameran… ute i vattnet såg vi tusentals, kanske miljoner med flamingos i ett enda stort rosa täcke!

Dag två avslutades kontrasrikt nog på jättefina Kudu lodge (som var märkligt öde trots den höga kvalitén). Sällan har avståndet mellan pool och bar varit mindre.

Safarins sista dag ägde rum i Ngorongoro.

Här står vi på kraterkanten och blickar ner.

Men innan vi åkte nerför de branta vägarna in i kratern så stannade vi till i en Massajby.

Lite turistigt (det kostade såklart pengar) och först fick vi se lite dans och blaha blaha men sen fick vi gå och kika på barnen i skolan och det var riktigt skoj. Här gör vi high fives!

Männen i kulturen har högt värde men jag går och är lite fundersam på hur det är att vara kvinnlig massaj…

Väl inne i Ngorongoro kratern fick vi bland annat se dessa stenar. Som inte alls är stenar utan flodhästar! Uppe på dem springer fåglar och gör rent dem på fästingar. Smidigt!
Sen måste jag säga att det är ena märkliga djur. Bara elfant och noshörning (?) som är större och så ligger de och flyter hela dagarna. På nätterna går de upp och äter lite gräs och sen rusar de ner i vattnet igen. man kanske skulle satsa på det i nästa liv? 

Vi såg tyvärr inga noshörningar och inte heller någon leopard så det stannade på 3 av the great five (elefant, buffel och lejon).
Men det har sällan varit så häfitgt att åka bil i 3 dagar och jag är riktigt glad att vi gjorde det här! Det är en häftig värld vi bor i.

Avslutningsvis vill jag visa hur man ska packa bilen med bananer på bästa sätt!

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *