Graviditet,  Livet,  Träning,  Väder

Sommarens allra första vecka. Åtminstone i kalendern…

Som sig bör så har det varit en väldigt hektisk första sommarvecka. Det brukar ju hända väldigt mycket den här tiden, oavsett väderlek, och 2015 har inte varit något undantag trots min föräldraledighet.

Tentaplugget fick avbrytas för sommarfest och utspark på förskolan. De äldsta barnen tackades av och lyckönskades inför skolstarten i höst. En väldigt fin cermoni tycker jag. Och inte hade jag långt till tårarna heller. Hur ska det bli när det är mina barn som slutar skolan???

2015-06-02 16.39.48-1

Tillbaka till verkligheten och nuet. Sen mars månad har jag försökt klämma in halvtidsstudier i form av en geometrikurs i mitt och våra liv. Opretantiöst och kravlöst då jag inte behövde klara kursen för något specifikt syfte. Det var mest en kul och utmanande grej som hjälpt mig att tänka på annat än att bara amma, hålla koll på en 2.5-åring och byta blöjor. Som ni kanske anar så har det knappast blivit några tjugo timmars plugg per vecka…

Kursen däremot, den har absolut krävt mer än vad jag hade tänkt mig. Fyra inlämningsuppgifter (det fanns även en femte och sjätte som var frivillig med möjlighet till bonuspoäng på tentan), två seminarier och en avslutande salstenta kräver lite tid.

2015-06-03 07.54.16-2

Tidigt på onsdagsmorgonen cyklade jag till Mittuniversitetet för min första salsskrivning på fem år, och min första mattetenta på typ sju år. Kände mig nervös fast det var så kravlöst. Man vill ju så gärna göra bra ifrån sig… Ja, men det kändes väl ganska ok och jag hoppas det gick vägen. Det bästa av allt var ju den där speciella känslan när jag cyklade hem igen. Den som jag inte heller haft på flera år. Den där magiska känslan av sommarlov.

Dagen efter var det vårruset och det orkar jag inte skriva något mer om nu.

På fredag hände ytterligare en väldigt stor sak för mig personligen. Jag var på efterkontroll efter förlossningen och fick grönt ljus för att bada och simma igen!!! Tjillevippen så himla bra!!! Eftersom lördagen var en röd dag, fick K sluta redan vid lunch på fredag och jag kunde ta mitt första simpass på två månader under eftermiddagen.

2015-06-05 14.22.11

Simtekniken och tiderna var kanske inte så mycket att hurra över men vad gjorde väl det? Nu kan jag ju åtminstone jobba vidare och bygga upp igen. Och det behövs verkligen, med mindre än 30 dagar till Vansbrosimningen.

Fredagskvällen blev ju en riktig fin historia, så vi grillade och satt ute i de hittills ganska oanvända trädgårdsmöblerna tillsammans med Gustlings!

Fast om fredagen var fin så var lördagen och Sveriges nationaldag något helt annat. Mysigast var att sitta inne med en kopp varmt te och äta svenska jordgubbar. När barnen sov plockade vi fram ett sällskapsspel också. Det var inte igår!

2015-06-06 12.58.53-1

När barnen vaknat så begav vi oss till Storsjöbadet.
Vi är ganska flitiga på att använda våra årskort på det där stället… 2015-06-06 16.05.40

Och så tacksamma för att det finns.
Hoppas ni alla haft en bra första sommarvecka!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *