Träning,  Utmaningen,  Väder

En godisfri påsk

Påsken är ju verkligen godisförsäljarnas julafton.
Tandtrollens guldera och gottegrisarnas högtid no.1.

Jag har haft en fin påsk. Utan godis. Det låter kanske knasigt. Med tanke på hur förknippad påsken är med just godis.
Och visst var det lite karaktärsdanande att handla lösviktsgodis till 3.5-åringens påskägg (som även innehöll russin, vilka blev klart mer uppskattade än några få lösviktsgodisar…) när man vet att man inte ska smaka själv.
Eller att avstå från mammas goda paj eller en (till utseendet) fantastisk chokladtårta. Men jag har haft två saker som jag fokuserat på för att undvika det sötaste.

  1. Sockerbaksmällan.
    Känslan när det blir för mycket av det goda, vilket det ganska lätt blir för mig… Jag vet precis hur den känns.
    Det var ju trots allt sockerbaksmällan som fick mig att känna att min kropp verkligen behövde en 100-dagars detox. När jag tänker på hur jag mådde efter julhelgerna, så kommer jag exakt ihåg varför jag gör det här och att jag verkligen inte vill må så igen. Då blir det genast mycket enklare att låta bli.
  2. Min belöning. Jag har länge velat ha och nu äntligen provat ut samt lagt en beställning på en grej som jag lovat ska bli min efter 100 sötfria dagar. Så med mindre än 20 dagar kvar gäller det att hålla ögonen på målet.

Så vad kan man göra på påsken istället för att äta godis då?
Jo, på långfredagen hade jag planerat att åka en mil och vinna en bil i Storhogna. Men det blev bara lite drygt 9 km (enligt min Garmin) och ingen bil. Förstår inte vad som hände. Det måste ha blivit något fel i lottdragningen???
Well well. Även om det inte var något kalasväder eller blev någon bil, så blev det ändå en härlig dag.
Tog lite vallahjälp och införskaffade ett par nya längdstavar av korrekt längd och sen kändes det fint att köra mitt första klassiska längdpass på några år (undantaget turåkning). Gled lugnt i mål… eller nä, det gjorde jag inte… Jag tokstakade hela det korta upploppet mot en typ tioårig kille i sportiga kläder i en närmast brutal spurtuppgörelse. Funderade en millisekund på om jag borde ha hoppstakat och avslutat med en snygg fällning… Men jag sansade mig. Typ. För familjefridens skull var det kanske också tur att jag kom två minuter före han den långe på bilden nedan. Inte för att det var någon tävling eller så. Det hade vi ju bestämt innan…

 

IMG_1782

Sen fick vi förstklassiskt väntesällskap medan de sista av alla 2000 åkarna skulle kämpa sig i mål, innan utlottningen av bilen kunde börja. Kunde inte blivit bättre än så!IMG_1779

På Påskafton blev det badhus och ett riktigt härligt 90-årskalas (60 + 30)! Påskdagen minns jag mest i form av en enorm påskbuffé med hela stora familjen. Lite synd att vädergudarna i Härjedalen insisterade på konstant gråmulet väder, vind och nästan ingen snö alls.

Så idag, på Annandag påsk, kändes det gött att hinna med lite mer klassiskt påskfirande med gott om snö, tö och även lite sol uppe vid Svartsjöarna i Jämtland (bara lite drygt 1 mil hemifrån)!

IMG_1810 IMG_1797

Arvid tolkade sig runt hela 8 km-slingan bakom mamma på sina slalomskidor!
En riktigt stark prestation av de små benen!

Hoppas ni haft en härligt skön påskhelg!!!

One Comment

  • Ann-Kristin

    Ja en mycket trevlig påskhelg med mycket barnbarnsamvaro. Tyvärr inte så bra väder, men det kunde vi inte göra nåt åt. Så vi var mycket inomhus, både hemma, på badhuset och kalasandes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *