Bra idéer,  Livet

Trondheim med striltrissen

Förra året var vi på fjällmarsch i de jämtländska fjällen och iår styrde vi kosan ännu längre västerut och närmare bestämt till vackra staden Trondheim! Det passade ju mig ypperligt då det bara vara att gå 100 meter från jobbet till stationen och hoppa på tåget på fredag eftermiddag. 3.5 timme senare var jag framme i Norges tredje* största stad (alt. fjärde största beroende på hur man räknar med Stavanger).

Den känns dock betydligt mindre än sina 180 000 invånare (varav en sjättedel är studenter!) och jag tycker att det är en väldigt mysig by.

Lördagen bjöd helt oväntat på en massa shopping då det framkom att det var toilldag i hela stan. Det är något som Trondheims handlare kör 2 gånger per år då man antingen har ett litet utbud med lockvaror till 50-70 % rea vid några bord eller som vissa butikker körde med, 20 % rea på allt. Förutom att jag fyndade ett par turskidor (ja, jag har ju inte åkt på dem än så man ska kanske inte ropa hej än) så var den största behållningen att se myllret med människor på stan. Många glada, olika stilar, hitresta, ditresta, shoppinggalna, fyndlystna eller lugna och avslappnade och coola (som vi).

På söndagen var vi lite mer turistiga och tog bland annat en sightseeingbåt som  kryssade runt i kanalen och sen vidare ute i fjorden. Det var trevligt att se stan från vattnet! Sen på eftermiddagen hoppade jag åter på tåget österut medan mina kära vänner begav sig av mot flygplatsen.

Tack för en väldigt trevlig helg gänget!

IMG_0747
Nidarosdomen. Ett måste när man är i Trondheim och ett mål för tusentals pilgrimer genom historien
IMG_0750
Smart norsk humor!
IMG_0770
Vackra hus men man undrar ju lite över hållbarheten i pålarna…

IMG_0805

IMG_0809
Övnings-oljerigg för de som ska börja jobba ute i Nordsjön.
IMG_0825
Vackra omgivningar!
IMG_0791
Domkyrkan från vattnet
IMG_0827
Munkholmen
IMG_0833
Badplats i centrala Trondheim som används av hugade året runt. Svärmor har inte avslutat säsongen ännu utan kör på med ett friskt dopp i veckan. Imponerande!
IMG_0838
Striltrissen <3

Nästa gång blir det Schweiz! Eller var det Kanariöarna? Eller vad sa vi nu igen…

 

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *