Bra idéer,  Livet

Sockerbröllop på Verkön – 2017-07-02

För sju år sedan frågade du.
Jag sa ja.

För sex år sedan ställdes frågan till oss båda.
Ja och Ja.

Minnen från två dagar som gör mig sällsamt glad.

För att fira det vackra vi har, för att jag är säkrare än någonsin på mitt svar och för allt spännande som jag hoppas vi har kvar, firade vi Sockerbröllop ute på vackra Verkön och sov över på Verkö slott.

Verkön ligger i Storsjön och egentligen inte alls speciellt långt från där vi bor. Men det är ändå lite pyssel för att ta sig dit. Först åker man till Isön och tar färjan över till Norderön. Därifrån fortsätter man till Tivars, parkerar bilen och hoppar på Sjöexpressen som kör en ut till Verkön. I hällregnet var det en himla tur att vi fått låna Kerrys bil då vår egen var på verkstad (och cykelalternativet som jag föreslagit på förhand inte kändes särskilt lockande… alls).

Genidraget med att åka till Verkön på en söndag i juli belönades med en superb trerätters ensamma i den mysiga restaurangen. Sen fick vi inte bara sviten, utan hela slottet, för oss själva efter att personalen tackat för sig.
Vi varken såg eller hörde några slottspöken dock…

Men det jag egentligen ville säga var att det känns väldigt värdefullt att vi ser till att ta oss tid för varandra mitt i allt annat som händer.

Att stanna upp.
Andas.
Prata.
Stämma av.
Att för en stund betrakta oss själva utifrån.

En avstämning som varken är laddad, tillgjord eller perfekt på något sätt. Inte förberedd. Bara ett genuint samtal med varandra. På riktigt.
Utan någon eller något som stör.
Skratta åt sånt som varit.
Diskutera sånt som är.
Och så viktigast av allt… korrigera kompassriktningen så vi vet att vi fortsatt strävar åt samma håll. Att vi delar drömmar och förhoppningar om framtiden.

Tack underbara Lisen för att du tog hand om våra små  🌹
💕👦👶
Tack snälla Elisabeth för julklappen från 2016 🌷
Tack fina Kerry för billånet  🌺

Och Tack bästa Kristoffer. För att du är du och för att du är min.

  

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *