Livet,  Utmaningen

44 dagar kvar av 100 – Dags för sportlov!

IMG_8224
Det var visst en stund sen sist. Mer än halva Utmaningen har passerat och det är bara lite drygt 6 fredagsmys kvar garanterat utan godis. Yey för den!

Tycker det känns ganska stabilt även om suget fortfarande finns där. Idag till exempel. Två godispåsar i fruktskålen på jobbet. Visst vore det himla gott att ta en eller tre. Bara för stunden. Så enkelt det vore. Speciellt då man börjar bli lite hängig sent på eftermiddagen. Nej. Det kommer inte kännas bättre efteråt. Jag vet ju det. Behärskning. Tog en banan istället och det kändes bra.

Livet då. Tja… Förkylningar som kommer och går. Drabbar både stora och små. Träna mycket ena veckan, inget alls nästa. Det är lite frustrerande med tanke på att det nu är mindre än 3 månader kvar till den första Swimrun-tävlingen för säsongen. Börjar ana en liten stress inombords för att jag borde komma igång på allvar med löpningen igen.

Det var bara det här med just den här tiden på året som börjar nu…
Jag fullkomligt älskar den!
Ljuset sträcker sig längre åt båda hållen på dygnet och jag får ofta gå både till och från jobbet under dramatiska och vackra himlaskådespel istället för i mörker. Även temperaturen stiger och det blir sällan kallare än -10 eller -15 grader men oftast bara några få minusgrader vilket är helt optimalt för utelek och för att snötäcket och isarna ska hålla sig. Vilket jag också hoppas att de gör (åtminstone april ut). Sen får det gärna bli sommar snabbt.

Men vårvintern alltså.
Hur ska jag hinna springa när det finns SÅÅÅ mycket annat att göra och välja på. Jag vill ju göra ALLT medan säsong är!

Man kan åka skidor innan jobbet eller ta en långlunch och åka skridskor på Medvinden…

IMG_1483
Gårdagens långlunch bjöd på 2 mils fantastisk skridskoåkning. Isen var prima och de som jobbar med att få den så här bra har verkligen gjort ett kanonjobb!

Man kan åka kvällsåkning i slalombacken.
På en föräldraledig dag/helgdag kan man ta med barnen till en is och öva på skridskor eller åka spark med sparklåda.
Man kan ta snowracer, pulka eller stjärtlapp och leka loss i pulkabacken för att sen grilla korv och dricka varm oboy tillsammans med små rosiga kinder.

Den gångna helgen tog vi oss ut på en skön skidtur. På med mina stighudar och sen tog vi varsin pulka med varsitt barn i (första gången för den lille som mest sov bort äventyret medan den store snackade oavbrutet).
Livet blir kanske inte bättre än så?
Eller kanske jo… När kidsen är stora nog att skida för egen maskin kan jag tänka mig att det blir ännu roligare. Ser väldigt mycket fram emot att testa på längre turer med vintertältning ihop med killarna. Det kommer bli episkt!

IMG_1479 IMG_8212 IMG_8213 IMG_8215   IMG_8226 IMG_8227 IMG_8231  IMG_8236

Men nu är nu och mycket ska hinnas med. Måtte det bli en lång vårvinter så att jag hinner stilla mitt värsta vara-utomhus-och-hitta-på-en-massa-olika-vinteraktiviteter-behov!
IMG_8222

Från och med idag tar jag sportlov!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *