Bra köp,  Jag

Vardagsmotion för kropp och sinne

Fick frågan av en förskolefröken idag.
Hur länge har du tänkt fortsätta cykla till förskola och jobbet? Hon syftade naturligtvis på min mage och kanske frågade hon mer i stil med, Du står allt i och cyklar du, är det inte halt? Hon berättade också att hon själv ramlat på cykeln när hon var gravid för en massa år sedan och sen hade cykeln fått stå resten av den graviditeten. Här vill jag också noga förtydliga att jag tolkade det som ren omtanke från hennes sida och visst förstår jag att det kanske inte är många som skulle välja att fortsätta cykla när det blir snö, halt och med en jäsande bulle i ugnen. Det märks ju tex vid lämning och hämtning att 96 % av föräldrarna är bilburna. Tidigare i höstas såg det lite bättre ut.

Men. Titta på bilden nedanför.

2014-10-28 07.21.49

Så här såg det ut för en dryg vecka sen när jag cyklade till jobbet. Inget filter. Kan säga att det var fler än jag som stannade längs cykelvägen på Frösön och plockade fram mobilkameran denna morgon. En sån här vy på vägen till jobbet tillsammans med kall luft i ansiktet ger mig så himla mycket energi. Om jag körde bil skulle jag kanske ha fält ned solskyddet och jag skulle verkligen inte stannat, parkerat fyrhjulingen, klivit ut, fotat och låta mig själv njuta på samma sätt.

Jag har skrivit det förut men jag vill skriva det igen, ibland är cykelturerna till och från jobbet den enda tiden jag får utomhus på en hel dag. Och jag är gjord för att vistas utomhus en del av tiden. Jag mår väldigt bra av det. Visst tycker även jag att det ibland är lite gruvsamt att gå ut (tex när det är busväder eller när man ligger och är superkissnödig i tältet mitt i natten) men det är i princip aldrig jobbigt att vara utomhus när man väl klätt på sig och tagit sig ut. Att vistas ute är sällan något man ångrar. Som en bonus får jag lite vardagsmotion.

Så mitt svar till fröken blev att,
-Nä, jag har dubbdäck och då är det inte så halt men man får såklart ta det försiktigt. Vi får se hur länge jag orkar trampa på i vinter eller om magen kanske blir i vägen, men än är det inga som helst problem. På den backiga ön har jag också haft en enorm nytta av elcykeln. Utan den så hade cykelpendlingen förmodligen redan tagit slut då dubbdäcken tar ut sin rätt också. Om det blir en riktig vinter iår med mycket snö och bra is, så kanske jag kommer låta cykeln vila och promenera över isvägen för att sen ta bussen hem… Vi får se.

Tills dess får ni se upp för en glad filur i hjälm, med växande rondör och en stoor gul reflexväst komma swoschande förbi!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *