Jag,  Livet

När jag fyllde 34 – en dag helt i min smak!

Att fylla 34 innebär att man utan tvivel passerat mer än en tredjedel till 100. Tänk så mycket roligt det finns kvar.

Själva dagen började med morgonsim. Jo. Visst var det motigt att kliva upp 5:45 men om en väl tar sig iväg så är det så himla mycket värt! Och iväg tog jag mig.

Efter simning är det ljuvligt att få njuta av en härlig långfrukost!  Skönt trött i kroppen, uppvaktad och mätt var det dags för en liten minivila. Är ett stort fan av minivilor och mikropauser.

Därefter kände jag mig utvilad och med ett otroligt starkt behov av att gå ut i det vackra vädret. De enorma snömassorna som prydde (och pryder!) precis allt ute, får mig att oupphörligen tappa andan. DET ÄR SÅ HIMLA VACKERT!
Denna dag bjöd dessutom på enbart någon liten minusgrad och sen sprack solen igenom molnen mer och mer. Vilken dag!

Bror ringde och sa att vi kunde ta oss upp till Bosses vik för att grilla korv när de ändå var där för att fiska gädda. Vi delade upp oss så att mormor och morfar tog med sig Arvid på skotern, medan jag syttade Assar bakom Kristoffer i min pappas senaste leksak. Tingern.

Härligt med mys på isen och grilla korv. Det påminner så mycket om min egen barndoms helger och lov. Ta skotern och hänga hela dagarna ute på isen. Själv är jag dock mer av en skidåkare än någon skoterentusiast…
Undrar hur mina barn kommer tänka tillbaka på sin barndom?
Just den här dagen njöt Assar mest av att få äta favoriträtten korv och Arvid testade på att pulsa i midjedjup snö 🙂
Härligt!

Själv kunde jag ostört skräckslaget glo på alla stora gäddorna. En inser ju att den rädsla man kan känna för gäddor när man simmar Öppet Vatten är en ytterst reell sådan. Vilka bestar!

Efter korv och ishäng for vi hemåt igen för ett smarrigt födelsedagsfika med sjuttiotolv sorters kakor och mumsig tårta som mamma lagat ihop! Mums!

Till barnens stora förtjusning (och kanske även min….) var det sen dags för dagens andra besök på badhuset.
Men fyller man år så är det helt ok! Det är sen gammalt.
Assar vågade för första gången prova på STORA rutschkanan och han ÄLSKADE DEN. Vet inte hur många rundor det blev till slut!?!
Arvid hoppar säkert från 1:an och vill gärna prova att hoppa från 3:an men jag vågar inte låta honom göra det. Än…

I den lilla mikrostund som uppstår när alla involverade blivit rena, känner sig lagom möra och men fortfarande är relativt glada så gick vi upp. Dock hade vi blivit rejält hungriga så vi tackade gladeligen ja när mamma och pappa bjöd oss på middag ute på byn. Mums!

Sen sa vi tack och adjö <3 och påbörjade vår hemresa.
Dock valde vi, precis som på nedresan, att åka vägen via Vemdalsskalet. Där kunde vi nämligen stanna till för lite kvällsåkning som guldkant denna superhärliga födelsedag!
Assar tyckte att tre åk fick räcka och det är väl ok efter en så lång dag. Då satte vi oss i värmestugan och drack varm choklad å macka, innan sista biten det blivit dags för sista etappen hem till Frösön med två sovande gossar i baksätet.

Kände mig alldeles varm och glad i själen medan superfullmånen lyste upp hela världen under den andaktsfulla hemresan <3

#kundeintedrömtomenbättrefödelsedag
#tacksam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *