Åsikter,  Jag

Listan

Eftersom jag åkt på ännu ett bakslag i mitt kurerande från höstens evighetsförkylning så tänkte jag trösta mig med att blogga en liten stund. Hittade en sån där lista på en annan blogg som jag lånat för skojs skull.

1. Sex kända personer skulle du vilja bjuda middag?
Bra fråga!
När jag ser kända människor IRL så glömmer jag nästan alltid bort vad jag skulle vilja fråga dem, så det kanske vore bra med en middagsinbjudning så får jag lite tid på mig att fundera. Vilka jag skulle bjuda in kan säkert variera lite efter humör men om jag skulle skicka ut inbjudningarna just NU så skulle det bli till dessa sex:

1. Dagny Carlsson. 103-årig bloggerska som man kan se i den fantastiskt fina dokumentärserien Det är inte så dumt att bli gammal
2. Hans Rosling, folkbildare som jag lyssnade på live i universitetsaulan i Uppsala 2009.
3. Ernst.
4. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi. Haft både intressant Sommar och Vinter i P1-program.
5. Frida Södermark, springer och upplever massor! Verkar ha många sköna berättelser på lager när man lever det liv som hon valt.
6. Lena Andersson, författare.
Det här känns som en skön mix människor och jag tror att vi skulle ha en hel del intressanta samtal. Observera att jag nu hållit mig till svensktalande gäster. Får klura lite mer på en engelsk-språkig variant.

2. Vilket TV-program skulle du helst vara med i?
Mästarnas mästare?
Det verkar vara en häftig upplevelse att få träffa en massa fd toppidrottare och tävla med och mot på en lagom seriös nivå. Eller om vi ska vara riktigt seriösa så kanske På spåret? Eller något debattprogram med ett ämne som jag brinner för. Ett annat program som jag inte har sett men som jag tror skulle vara häftigt att vara med i är Vem tror du att du är.

3. Nämn tre saker som får dig att se rött.
*Allmän dumhet. Som till exempel att inte vaccinera sin barn mot dödliga sjukdomar fast möjligheten finns och att man därigenom också kan rädda andra barn som inte har samma valmöjlighet. När alla vetenskapliga argument säger en sak men dumheten ändå vinner.
*Nedskräpning i allmänhet, men folk som slänger fimpar överallt i synnerhet.
*Elakhet. Ren elakhet. När någon gör något med enda/främsta uppsåt att såra/göra en annan människa illa. Människor kan vara grymma.

4. Vilka var de tre senaste affärerna du handlade i?
Polarnopyret – Köpte ullunderställ till barnen.
ICA Maxi – Veckohandling. Brukar variera vart jag gör mina storhandlingar. Den här gången blev det Maxi. (Där jag för övrigt tog en selfie till förmån för rosa bandet-kampanjen. Har du inte tagit en Maxi-selfie så gör det innan oktober är slut och se till att maxbeloppet på 200 000 kr skänks från Maxihandlarna till Rosa bandet-kampanjen.)
ICA Nära Försön – Hade köpt för lite potatis och tog med mig pojkarna för att göra en liten komplettering. Otroligt smidigt med en liten affär på krypavstånd.

5. Hur tror du att din mamma skulle beskriva dig?
Tjurig (eller driven) kanske? Snäll hoppas jag. Och kanske smart? Definitivt envis. Snygg kanske, men så skulle hon lägga till att jag har ju att brås på…

6. Hur tror du att din pappa skulle beskriva dig?
Smart, stark och uthållig 😉 Haha! Nä, jag har ingen aning. Får väl fråga…

7. Om du inte jobbade med det du jobbade med vad skulle du göra då?
Mina allra första “yrkesdröm” var att bli detektiv. Och kanske forskare. Typ Sherlock Holmes hade nog passat mig bra. Sen ville jag bli journalist. På gymnasiet kom jag på att jag ville bli stridspilot men det gick i stöpet under värnplikten och det är jag glad för idag. Annars har jag haft massor av olika drömmar och idéer genom åren. Tex lärare, advokat, sportjournalist, ambulanssköterska mm. Kanske mångsysslare? Filosof? Jag tror helt ärligt att jag hade trivts med att göra ganska många olika saker. En dröm skulle vara att ha som jobb att praktisera på en massa olika arbetsplatser och få hänga med och se hur olika människors vardag ser ut. Sen kanske jag skulle veta vad som är roligast? Kanske borde jag blivit kunglig eftersom de verkar ha lite av det där praktikantyrket som jag snackar om… Fast det finns nog saker med att vara kunglig som jag hade trivts mindre bra med också.
 
8. Om du var en superhjälte, vilken skulle vara din superkraft?
Alltså. Att kunna flyga skulle ju vara så himla coolt. Tråkigt svar kanske… Möjligheten att styra tiden vore ju inte heller så dum. Både när det gäller att få den att gå snabbare och att sakta ned lite. Eller förmågan att hela?
IMG_8700
9. Nämn tre saker du inte trodde skulle ha hänt för ett år sedan.
Jag trodde inte att jag skulle börjat packa för en träningsresa till Portugal.
Eller att jag och E skulle ha vunnit en swimrun-tävling redan i sommar.
Inte heller trodde jag att jag skulle köra mamma-barn yoga en gång i veckan. Men så blev det ändå.

10. När blev du senast riktigt glad?
Riktigt glad blev jag igår när mamma kom hit och gav mig en fantastisk bukett med rosa rosor a la rosa bandet. Sen åkte vi på relaxen tillsammans, bara hon och jag. Det var härligt!
IMG_7285
Ikväll bakade jag dessutom en äppelpaj av våra kvarvarande äpplen från gården. Farligt god och knäckig!

One Comment

  • Emma G

    Haha, oerhort lustigt att jag hade EXAKT samma drommar om vad jag skule bli nar jag blev stor.. i exakt samma ordning!! Vi ar nog mer lika an vad jag anat.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *