Jag

Godissuget under långkörningar

Det har nu gått över 2 veckor sen jag började med en ny omgång av 100-dagarsutmaningen.
Det känns lugnt än så länge. Något litet sug här och där men inget jag inte kunnat hantera trots den blodiga delen av månaden.
Fast i torsdags jag hade en sån där härlig arbetsdag som började med att jag hoppade in i bilen 6 på morgonen.
Körde sen 4 timmar non-stop,
satt i ett byggmöte på knappt 3 timmar,
hoppade in i bilen 45 minuter och direkt in till  nästa projektmöte i drygt 2 timmar för att sen åter hoppa in bilen och köra hem knappt 4 timmar…
Sådana dagar vill jag faktiskt ha lite godis bredvid mig i bilen. Inte minst för trafiksäkerheten!
Den här gången fick det så lov att gå bra ändå. Ett antal goda poddar och telefonsamtal höll mig vaken. Utan telefonen däremot… Då hade det varit svårt.

Jag gör en hel del långkörningar i mitt jobb och tänkte nu lista 3 bästa och 3 värsta med långkörningar:

VÄRST
1. Stelhet i kroppen/ryggen/träsmaken. Herregud så stel man blir! Det är riktigt tur att det finns bra farthållare på våra tjänstebilar så man slipper sitta med sträckt högerben i 8-9 timmar på en dag men det känns ändå som om man åldrats 50 år på en lång bilresa.

2. Tröttheten. Jag försöker verkligen koncentrera mig när jag kör bil. Jag spänner mig kanske inte så mycket fysiskt men mentalt håller jag hög koncentration så när jag väl stänger av bilen så är jag helt tom och hjärnan behöver vila. I torsdags när jag kom hem så gick jag i princip och la mig direkt. Jaha. Det var den dagen liksom…

3. Frustrationen över att man har en massa saker som man måste/borde/vill göra men så sitter man här i en bil och kör. Det känns så himla slösigt!

BÄST
1. Egentid. Tid att tänka klart mina tankar. Tid att inte tänka på något alls.

2. Lyssna ikapp på en massa spännande podavsnitt som jag inte hunnit med. Har ni tips på bra poddar så är jag idel öra! Sen vill jag ge en förmaning till mig själv. Ann-Mari, det är viktigt att kunna ge upp dåliga podavsnitt! Du somnar annars och det är bara ok om du ligger i sängen på kvällen. Man måste för övrigt inte läsa ut alla påbörjade böcker heller. Okej då…. Jag ska bättra mig.

3. När man inte håller på med UTMANINGEN så kan långa bilresor vara en legitim anledning till att äta lite godis fast det inte är lördag… Nä. Jag skojar. Men en trevlig sak med att köra bil på dagen är att man åtminstone får se lite dagsljus och vyer. Fästa blicken långt bort och inte bara in i en skärm. Så även om man inte tillgodogör sig så vidare värst med d-vitamin så kan det ändå vara lite trevligt.


Bitvis var det riktigt fint längs norrlandsvägarna den här dagen men inte så här fint. Den här bilden är tagen den 6 februari 2011. Jag hoppas på väderomslag till detta inom kort!

2 Comments

 • Lina

  Usch jag hatar att åka bil men det var oväntat kul att läsa om någon annan som går på bygg- och proj-möten 🙂

  Jag började lyssna på tretti plus trevar igår. Gillade den eftersom den var så långt från min egen vardag. Försökte lyssna på Kemikaliepodden men gick inte att proja samtidigt som jag lyssnade på den. Förlossningspodden är annars den enda podden jag lyssnar på. Eller kanske P3Dokumentär, Sommarpratarna och Vinterpratarna. Vilka poddar lyssnar du på nu?

  • Ann-Mari

   Tretti plus trevar ska jag testa!
   Lyssnar också gärna på Sommar och Vinterpratarna även om jag skulle vilja ha mycket mer veteskapliga personer med istället för överflödet av kultur. En bättre mix vore önskvärt.
   Några valda avsnitt av p3dokumentär är ju alltid bra.

   Sen förra året har jag snöat in lite på privatekonomi och lyssnar gärna på Prata Pengar.
   Poddar som jag inte riktigt fastnat för är – Historiepodden (även om jag skulle vilja men det är någonting med deras röster som gör att jag inte kan koncentrera mig) och -En underbar pod.

   Lyssnade på Guillou Holt och den tyckte jag var jätteintressant även om det bara finns typ 6 avsnitt.
   Några intressanta avsnitt av Värvet och Framgångspodden (fast jag kan störa mig lite på den senare).

   Har fått tips om podden Allt du velat veta så den ska jag ge mig i kast med härnäst 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *