Jag,  Livet,  Träning

Det livslånga lärandet

Du kanske tänker att jag bara tränar. Det är ju förvisso sant. Jag tränar hela tiden. Jag tränar jämt på att vara den bästa jag kan vara. Den jag vill vara.

Den bästa mamman jag kan vara. Den bästa frun. Den bästa dottern, systern, vännen, kollegan och medmänniskan jag kan vara.

Jag tränar både fysiskt och psykiskt. Fysisk träning för att må bra i kroppen. Den skriver jag ju rätt frekvent om så den går jag inte in på nu. Men jag försöker också träna psykiskt. Att ge hjärnan något att bita i. Jag vill lära mig nya saker, få mer perspektiv och göra det med glädje. Läsa böcker. Lyssna på intressanta poddar. Och så var det det där med att lära mig spela piano. 

I början av året kom äntligen det stora fina pianot hem till oss. Jag har sjungit mycket genom livet men i övrigt är det skralt med musikteori. Ja, alltså… Jag har ju alltid lyssnat massor på musik, njuter verkligen av det och visst harvade jag på med den fasansfullt tråkiga blockflöjten i några år. Men inte mer än så.

Dock har jag alltid velat kunna spela piano. Mitt favoritinstrument. Tycker att det kan låta så hjärtskärande vackert. Man behöver dessutom inte ta i med lungorna och hålla tätt överallt (som med blockflöjten), utan vem som helst (inkl ettåringen) kan sätta ned ett finger på en tangent och fram kommer en alldeles perfekt ren och klar ton.

Så när vi äntligen fick hem Kristoffers moster Karins gamla piano knatade jag ned till musikaffären och köpte en Lär-dig-spela-piano-bok. 

Det går inte fort. Jag hinner inte med så många minuter varje dag. Men det går framåt. Mitt personliga mål är att kunna spela två jullåtar till jul. Julen 2016 alltså. Men viktigast av allt är hur roligt jag tycker det är att spela! Det är liksom svårt att slita sig när man väl lagt fingrarna på tangenterna även om man bara spelar de små enklaste truddelutterna i början av boken.

Fast innan det är dags för hårdträning av jullåtar, så tyckte jag att det kunde vara kul med en liten sommarhyllning!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *