Funderingar,  Graviditet

Planering av föräldraledighet

Ni bloggläsare som läste på Rotan mot slutet av min graviditet, märkte nog att det fanns en hel del praktiska saker att tänka på. Kläder, säng, vagn, gravidförsäkring, barnförsäkring, babyboxar osv.

Av egen erfarenhet vet jag att det är bra att tänka igenom en hel del innan barnet kommer. Sen blir det lätt kaos och hjärnan känns trögare än vanligt eftersom den innehåller en cocktailmix av diverse hormoner och lika delar sömnbrist. Det räcker gott med att fokusera på det dagliga och den lilla skatten.

Mycket kan man strunta i att fundera på (det mesta löser sig ändå) men en sak sak som jag tycker att man både kan och bör fundera igenom, är det här med föräldraledighet. Inte minst om man har en arbetsgivare som vill veta ungefär när denne kan räkna med att man kommer tillbaka i tjänst igen. Föräldraledigheten i Sverige är otroligt generös och man har många möjligheter. Det går att maximera ledighet eller ersättning eller göra kombos som passar ens eget liv på bästa sätt. Sätt dig in i vad som gäller för att inte riskera att få slut på dagar tidigare än vad du tänkt dig, alternativt att du har dagar som “brinner inne” för att du inte hinner ta ut dem i tid.

När Arvid föddes så var reglerna sådana att man fick disponera hela ledigheten som man ville fram tills att barnet fyllt 8 år. Sen dess har reglerna gjorts om och det är nu möjligt att spara ledighet tills att barnet fyller 12 år men bara 96 dagar efter att barnet fyllt 4 år. Olika regler för våra barn alltså.

Vi maximerar gärna tid-faktorn så jag satte mig ner och började planera kommande år och hur vi vill ha det för att inte låta några dagar gå till spillo. Resultatet blev ett excel-ark med planering från och med år 2015 fram till och med år 2020. Riktigt nöjd faktiskt!

2015-03-24 09.38.00-2

Mitt system innehåller alltså grovramar för hur många dagar per år som vi vill ha ledigt baserat på hur kalenderåren ser ut. Tex kanske man vill fylla ut julledigheten med lite föräldraledighet, ta ett påsklov och framför allt förlänga sommarsemestrarna. Schemat är inte så strikt att det säger exakt vilka dagar ledigheten ska äga rum utan har såklart en inbyggd flexibilitet, annars hade jag kunnat kasta det på en gång om jag känner familjen Infall rätt…

Sen bör ju vardera förälder fundera på hur mycket och hur länge den vill vara hemma med barn. En känslig fråga för många och jag tycker att det är upp till föräldrarna själva att komma överens om vad som passar bäst givet deras egna förutsättningar.

Hittills har vi delat väldigt lika på vår föräldraledighet och jag skulle kunna säga att det är det bästa för barnet, mest demokratiskt osv, men det tänker jag inte göra. Jag tror visserligen att det är värdefullt för vardera förälder att spendera ensamtid med barnet. Lära känna varandra. Få insikt i hur det är att vara föräldraledig (kanske inte så mycket ledighet som man tror på förhand). Jag tror också att en förälder som väljer att inte ta möjligheten fast förutsättningarna finns, kommer att ångra sig.

Men i de familjer som förutsättningarna inte finns för båda att vara lediga, innebär en tredje sk pappamånad att familjen totalt sett går miste om en månad där barnet skulle ha kunnat vara hemma med ena föräldern. Det gynnar ju ingen.

Det har absolut underlättat för oss att fatta beslut om lika föräldraledighet eftersom vi tjänar ungefär lika. Det kan man inte bortse ifrån. Om den ene föräldern tjänar mycket mer än den andra så kan det ju betyda ett stort avbräck i familjeekonomin om man skulle dela lika och i en del familjer kanske det inte skulle gå runt alls. Nä. Jag tycker att man ska lita på att folk själva kan göra upplägg som passar deras liv, ekonomi och familj på bästa sätt.

One Comment

  • Ann-Kristin

    I det gamla Sovjetunionen gjorde man också 5-årsplaner, men där slutar förhoppningsvis likheterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *