Bröllop,  Livet,  Resa

När vi firade 5 år som gifta – ett drömfirande helt i min smak

Vansbro simhelg. Inte bara en tävlingshelg.
Utan också en helg då våra barn fick hänga med mormor och morfar från fredag till söndag och ha föräldrafritt!

Egentligen var det förra helgen som fem år passerat sedan nyckelharpan spelade och Attes vackra stämma sjöng för oss i Tôppen på bröllopsdagen. Om man ska vara nogräknad alltså. Vi är sällan så nogräknade, utan ganska anpassningsbara och tar firandet när det passar. Och tänka sig! Det passade alldeles ypperligt just denna Vansbrohelg!

Så efter målgången i ett väldigt roligt lopp och återträff med många hjärtligt bekanta, bestämde vi oss för att styra kosan mot Rättvik.

Valde ut en av Rättviks tre campingplatser. Det fick bli den vid slalombacken. Vi bor ju granne med en slalombacke på Frösön så det kändes hemtamt. Eller ja. Mest handlade det nog om hur mycket vi gillar utsiktsplatser. Vyn över Rättviksbygden och Siljan är ju helt ok…

I Rättviks slalombacke kan man testa på att åka rodel. Lägligt. Eftersom vi nu skulle slå upp vårt tält cirka 25 meter därifrån. Rodel på sommaren alltså. Det har jag aldrig gjort förut. Så då gjorde vi det. Tre åk. Ett trevande. Ett växande. Och ett riktigt fort! Skoj var det! Kvinna mot man, banorna intill varandra. Riktigt roligt! Läskigast var att åka baklänges i liften. Men det gick ju det också.

IMG_3002
I bakgrunden kan man se en liten blå blobb. Det är jag det…
IMG_3003
Man fick fin utsikt när man åkte baklänges uppför liften. Men det kändes också som att liften gick grymt fort och det kittlade ganska fint i magen den första gången.

IMG_3015IMG_3018IMG_3021

Sen gjorde vi oss fina och avnjöt en jättegod 6-rätters på Bruntesgården. En finfin restaurang med magisk utsikt över Siljan. Vilken kanonavslutning på en denna ljuvliga julidag! Den typ femåriga bröllopsdagen!

IMG_3023IMG_3027
IMG_3030

Det här var andra tältnatten på raken, och den blir ju alltid så mycket bättre än den första tycker jag.
Pigga och utvilade satte vi av uppför slalombacken nästa morgon. Mer utsikt åt folket!

IMG_3046

IMG_3049

IMG_3056

Sen sprang vi nerför backen och fortsatte löpturen ned till Rättviks centrum och ut på den 628 meter långa bryggan för ett uppfriskande bad!

Älskar Livet! Älskar Sommaren! Älskar att kunna springa! ÄLSKAR ATT BADA!!!

IMG_3061

IMG_3066

IMG_3087

IMG_3090

IMG_3070

Hög på livet sprang vi tillbaka upp till campingen.

IMG_3073
Ungefär vid mitt pekfinger bodde vi. Så det var ju en bit upp.

Först var vi dock tvungna att ta några obligatoriska Dalahästposebilder.

IMG_3100IMG_3101IMG_3107

Solen och höjdmetrarna gjorde dock så att när vi väl var framme vid bilen så var det bara att ta densamma ned till centrum och återigen gå ut på långbryggan för ytterligare ett dopp. Men inte mig emot!

IMG_3109

IMG_3114

IMG_3115

Detta drömfirande avslutades med en god lunch på Fricks Konditori innan vi vände norrut och tillbaka till våra små saknade hjärtegryn!

IMG_3078

Hur ser ditt drömfirande av någonting ut?  

  

 

4 Comments

 • Karin

  Grattis till jubileet!
  Jag såg dig på Fjällräven outlet idag. Skulle gå fram och säga hej men tappade bort dig i vimlet. Hoppas du hittade något fint 🙂

  • Ann-Mari

   Tack Karin!
   Men åh att vi missade varandra! Ja, jag såg dig ju inte alls därinne…
   Resten av familjen väntade i bilen så jag skyndade mig bara in för att prova ett par Kavat-skor som jag spanat in rätt länge. Var du på genomresa någonstans? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *