Åsikter

Ta reda på din egen skit

Något som verkligen provocerar mig är folk som kastar fimpar där de står och går. Skräp i allmänhet gör mig också väldigt provocerad (ta reda på din egen skit) men fimpar i synnerhet.

Gick och pratade med K över detta idag och sen såg jag den här artikeln ikväll.

Vem, exakt VEM tycker den som slänger fimpen ska plocka upp den?
Ett barn? Ett djur? Naturen? Den sistnämnda gör sitt bästa men det tar ändå minst ett år… Varför är det så svårt att lägga tillbaka fimpen i paketet när man är klar med sitt? Och sen slänga HELA PAKETET komplett med alla fimpar i en soptunna? Jag förstår inte varför det ska vara så svårt och varför rökare tycker sig ha rättigheten att skita ned överallt?

En gång när jag var i Vansbro för att simma, genade jag genom skogen för att hämta ut nummerlappen i tid. Det regnade och på vägen passerade jag ett stort blött dike som jag blev tvungen att hoppa över. På andra sidan diket var det någon slags camping, eller iaf lite husvagnar, och precis där jag hoppade över stod det en man. Han hade precis rökt klart sin cigarett och slängde den sen nonchalant ner i diket.

Jag tänkte inte ens efter utan bara röt åt honom,
-Hej! Vem tycker du ska plocka upp fimpen efter dig?
Han bara mumlade något till svar och blev nog så paff av min reaktion att han direkt böjde sig ned för att plocka upp den igen. Det var bara det att den hade flutit ut en bit från land och han var tvungen att sträcka sig ganska långt ut för att nå den. Gruset i slänten var mycket blött och samtidigt som mannen fick tag i sin fimp så gav slänten vika och hans ena gympasko försvann under vattenytan. Han svor något, vände ryggen åt mig och gick förbannad därifrån. Jag log mest och tänkte att vissa straffar synden direkt. Det här är ett fint litet minne som jag sparat och tänker på ibland när det kommer till fimpar och jag ler varje gång jag ser mannens irritation för mitt inre.

För övrigt önskar jag att jag röt ifrån oftare när jag ser folk slänga fimpar. Jag blir bara så chockad över beteendet att personerna oftast försvunnit innan jag kommit till sans… Men jag ska försöka skärpa mig.

098
Den storslagna naturen (och jag). Utan fimpar. Behåll den så!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *