Åsikter,  Funderingar

Mer hopp åt folket!

Jag tänker mig att jag skulle vilja skriva ett lättsamt inlägg. Men det är svårt. Vart är det livsnödvändiga ljuset och hur ska man förmedla det om man hela tiden matas med onda saker som gör det svårt för det ljusa att skina igenom?

Verkligheten känns ovanligt mörk med omänskligt läskliga vittnesuppgifter och repotage från IS, Boko Haram eller Ukraina-krisen. Barn som far så illa. Flyktingströmmar och främlingsfientlighet. Klimatförändringar med en irreversibel tipping point som håller på att passeras men som inte får passeras. Det finns mycket att jobba på för att skapa en bättre värld. Milt sagt.

Men så trillar en sådan här artikel över en. Och jag fylls av hopp igen! Påminns om att världen faktiskt blir bättre. Hela tiden. Man måste bara komma ihåg att komma ihåg det när medieflödet till 98 % består av negativa nyheter. Jag tror inte på att negativa nyheter säljer bättre. Negativa nyheter får mig att vilja stänga av totalt från nyhetsbruset.

Lite goda nyheter ger människor hopp, framtidstro och positivism som sprider sig vidare. Enbart negativa nyheter sprider sig som gift hos folk så till den milda grad att de kanske slutar hälsa på varandra, undviker sociala situationer av rädsla för någonting (kanske att stöta sig mot någon annans åsikter) eller enbart för man är så tyngd och deprimerad utan att veta varför eller vad man ska göra åt saken.

Nu säger jag inte att medierna ska sluta skildra negativa nyheter. Det behövs ju för att bibehålla en strävan mot det bättre. Men hallå. Lite nyanser tack!

IMG_0060

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *